Alex Zanardi na ongeval met vrachtwagen per helikopter naar het ziekenhuis gebracht

Alex Zanardi is tijdens een handbike-wedstrijd betrokken geraakt bij een ongeval met een vrachtwagen. Volgens Italiaanse media werd Zanardi per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht.


Zanardi nam deel aan de Obiettivo Tricolore. Rond 17u05 zou hij op de snelweg tussen Pienza en San Quirico d’Orcia betrokken geraakt zijn bij een ongeval nadat hij tijdens een afdaling op de verkeerde helft van de weg zou terechtgekomen zijn.

Volgens Mario Valentini, de coach van Italiaanse team, zou de vrachtwagen nog geprobeerd hebben om het ongeval te vermijden.

“Het gebeurde tijdens een rechte afdeling, net voor een flauwe bocht,” aldus Mario Valentini volgens de Italiaanse krant ‘La Repubblica’.

“Alex kwam op de verkeerde baan terecht. De vrachtwagen probeerde Zanardi nog te ontwijken maar hij kon een aanrijding niet voorkomen.”

Voorlopig is nog niet geweten hoe het met Zanardi gesteld is. Zanardi heeft een lange carrière in de autosport achter de rug. In 2001 raakte Zanardi betrokken bij een zwaar ongeval op de EuroSpeedway Lausitz in Duitsland. Na het ongeval moesten bij Zanardi beide benen geamputeerd worden.

Zanardi bewees echter een vechter te zijn en werd een succesvol Paralympisch atleet. Met zijn handbike won hij vier keer goud tijdens de Spelen van 2012 en 2016.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021