Carlos Sainz en Charles Leclerc testen volgende week met Ferrari F1-bolide

Niet alleen Carlos Sainz maar ook Charles Leclerc zal volgende week met een F1-bolide van Ferrari testen, zo bericht ‘Racefans’.


Ferrari wil Carlos Sainz zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe F1-seizoen en er voor zorgen dat de Spanjaard zich na zijn overstap van McLaren zo snel mogelijk kan integreren in het team. Daarbij hoort uiteraard ook een goed gevoel in de wagen en het zich eigen maken van allerlei procedures.

Zoiets kan alleen maar door te testen met een F1-bolide en daar wringt meteen het schoentje want er zijn slechts drie testdagen in Bahrein te verdelen onder beide rijders. Ferrari wil volgende week echter Sainz en Leclerc laten testen op haar eigen testcircuit in Fiorano.

Aangezien Ferrari over heel wat oude F1-bolides beschikt kan het eenvoudig weg haar rijders laten testen in één van die F1-bolides. En dat zal volgens ‘Racefans’ volgende week dan ook gebeuren.

Charles Leclerc en Carlos Sainz zullen in de Ferrari F1-bolide van 2018 testen. Theoretisch kon er ook met de 2019-bolide getest worden omdat deze eveneens twee jaar oud is. Het chassis van de 2018-bolide staat echter nog klaar na een eerdere test in 2020.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022