Hamilton: “Ik ga de stewards geen kans meer geven om me te pakken”

Lewis Hamilton laat weten dat hij er in 2021 gaat voor zorgen dat hij niet meer zoveel op de koffie moet bij de stewards als tijdens het afgelopen seizoen.


In de veertien seizoenen dat Lewis Hamilton zich F1-rijder mag noemen is hij nooit veel in aanvaring gekomen met de stewards maar afgelopen seizoen moest de zevenvoudig wereldkampioen zich er maar liefst vier keer melden.

Al tijdens de eerste race van het seizoen in Oostenrijk was het prijs voor Hamilton toen hij niet vertraagd had voor een gele vlag-situatie tijdens de kwalificaties. Dat betekende dat hij op zondag drie plaatsen achteruit moest op de startgrid en tijdens de race was er een akkefietje met Alex Albon waardoor hij zijn podiumplaats moest inleveren.

Tijdens de GP van Italië dook Hamilton op vraag van zijn team de pits in maar door een miscommunicatie werd over het hoofd gezien dat de pitlane gesloten was omdat de marshalls nog aan het werk waren aan de Haas van Magnussen. Een stop-and-go penalty was zijn deel in een race waarin Pierre Gasly zichzelf in de geschiedenisboeken reed.

In Rusland maakte hij twee oefenstarten in een daarvoor verboden zone en kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden welke hem waarschijnlijk de zege kostten.

Hamilton werd er zowaar zenuwachtig van en impliceerde dat het er op leek dat de stewards hem stokken in de wielen wilden steken. Aan het einde van het seizoen liet hij echter weten dat hij geleerd heeft van zijn aanvaringen met de stewards.

“Ik denk dat het respect en het begrip groter geworden is tussen de FIA, de stewards en mezelf,” aldus Hamilton tegenover ‘RaceFans.’

“Ik denk nog steeds dat die straffen niet nodig waren maar het is wat het is en het is niet mijn job om te bepalen welke soort straffen er moeten gegeven worden.”

Hij laat weten dat de straffen hem niet zullen tegenhouden om in de toekomst de limiet op te zoeken maar hij zal wel voorzichtiger worden.

“Ik ga gewoon heel waakzaam zijn en zorgvuldig vooruitgaan,” voegde hij eraan toe. “En niet alleen als atleet, ik probeer altijd het randje, dat beetje extra, te vinden.“

“Het is een dunne lijn tussen over de rand en eronder. Het is prima als die over de rand was. Ik heb ervan geleerd en het zal niet meer gebeuren.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022