Lewis Hamilton maakte zijn huiswerk: “Met Roscoe gespeeld en onboard-beelden bekeken”

Wat doe je als F1-piloot wanneer beide oefensessies op vrijdag door de regen en mist niet konden doorgaan? De officiële F1-website vroeg het aan zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton.


“Ik had Roscoe (de hond van Hamilton) bij me en we hebben wat gespeeld. Daarnaast heb ik naar onboard-beelden gekeken van andere jaren wanneer het hier regende,” blikt Hamilton terug op zijn vrijdag op de Nürburgring.

Hamilton staat er voor gekend ene goed regenrijder te zijn. Door onboard-beelden van eerdere regenraces op de Nürburgring te bekijken maakte de Brit alvast zijn ‘huiswerk’ voor de rest van het raceweekend.

Er wordt immers ook voor zaterdag en zondag eventuele regen voorspeld en dan kan het bestuderen van de ideale rijlijnen in de regen uiteraard van pas komen.

“Ik kijk er zeker en vast naar uit, zeker als het zo blijft,” antwoordde Hamilton op de vraag of hij uitkijkt naar een eventueel wisselvallig raceweekend.

“Hopelijk klaart het wat op, je weet wel wat ik bedoel, maar regen mag er zeker en vast zijn. Het maakt de uitdaging alleen maar groter, zeker nu de oefensessies zo ingekort zijn.”

Ondanks dat beide oefensessies op vrijdag niet konden doorgaan verwacht Hamilton dat de effectieve ‘rijtijd’ die verloren ging eerder beperkt was.

“Het is zeker en vast frustrerend om op dagen zoals deze niets te kunnen doen. We hadden echter waarschijnlijk ook niet heel veel gereden omdat we slechts een beperkt aantal setjes regenbanden hebben, zeker wanneer de weersomstandigheden zo blijven.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print