Sauber verlengt samenwerking met Alfa Romeo: “We willen de vruchten beginnen plukken”

Alfa Romeo en Sauber Engineering hebben hun samenwerking verlengd waardoor het logo van het Italiaanse automerk ook in 2021 op de F1-bolides zal staan.


Sommigen onder ons zijn het misschien al vergeten maar Alfa Romeo Racing is eigenlijk het Sauber F1 team met een mooie livery van Alfa Romeo erover gegoten, een samenwerking die met een jaar wordt verlengd.

Oorspronkelijk begon de samenwerking tussen Sauber en Alfa Romeo in 2018, toen Alfa Romeo titelsponsor werd van het Sauber F1 team. In 2019 werd de renstal vervolgens omgedoopt tot Alfa Romeo Racing.

“De verlenging van onze samenwerking met Alfa Romeo is een duidelijke verklaring voor de inzet van beide partijen,” aldus Alfa Romeo Racing-teambaas Frederic Vasseur.

“Met Sauber heeft Alfa Romeo een gemotiveerde partner gevonden waarmee ze hun merk in de schijnwerpers kunnen zetten. We zijn vereerd dat we de historie van Alfa Romeo en het succes uit het verleden mogen dragen en trachten verder te zetten.”

“Beide partijen hebben steeds de intentie gehad om deze samenwerking op de lange termijn te doen slagen. We hebben de voorbije drie seizoenen de basis gelegd en hopen om in 2021 en daarna de vruchten te kunnen plukken.”

Wie de rijders in 2021 zullen worden is voorlopig nog niet geweten maar het ziet er op zijn minst naar uit dat Kimi Raikkonen ook volgend jaar voor het Zwitserse team zal rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print