Sebastian Vettel is boos: “Zo’n fout kunnen we niet tolereren”

Ferrari-rijders Sebastian Vettel is niet te spreken over het feit dat Q2 van de kwalificatie voor de GP van Turkije werd hervat terwijl er nog een kraanwagen de F1-bolide van Nicholas Latifi aan het takelen was.


“Ik denk dat we allemaal mensen zijn en fouten gebeuren nu eenmaal,” aldus Vettel. “Maar voor dit soort fout bestaat er een zero tolerance.”

“Ik denk dat we dat goed beseffen en ik heb er vertrouwen in dat het in de toekomst niet opnieuw zal gebeuren. We zullen er zeker en vast over praten en de oorzaak hiervan blootleggen.”

Ook Charles Leclerc, de teamgenoot van Vettel, was het met hem eens. Volgens Leclerc is het ongelooflijk dat zoiets gebeurde, zeker met het dodelijke ongeval van Jules Bianchi in het achterhoofd dat enkele jaren geleden plaatsvond tijdens de GP van Japan.

Bianchi schoof toen in de regen van de baan en met zijn bolide onder een kraanwagen die een gecrashte F1-bolide moest takelen.

“Ik denk dat we allemaal een beetje in shock waren toen we plots die kraan daar zagen,” aldus Leclerc. “We zullen er tijdens de volgende briefing zeker over spreken zodat we een herhaling van dergelijke situatie kunnen vermijden.”

“We moeten denk ik niet benadrukken wat er in het verleden al in gelijkaardige situaties is gebeurd. Dus ja, ik denk niet dat zoiets zou mogen gebeuren en we moeten er voor zorgen dat het niet opnieuw gebeurt.”

FIA-racedirecteur Michael Masi liet in een reactie al weten dat de sessie werd herstart omdat hen verzekerd werd dat de kraan van het circuit zou zijn tegen dat de F1-bolides het bewuste deel van het circuit zouden bereiken. Dat bleek echter niet het geval te zijn.

Volgens Masi zullen er nieuwe maatregelen genomen worden om een herhaling van dergelijk incident te vermijden.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022