19-jarige Amerikaan blijft ontwikkelingsrijder bij het Haas F1 team

Santino Ferrucci, een Amerikaans talent, zal ook dit jaar ontwikkelingsrijder bij het Haas F1 team zijn.

@santinoferrucci is back! Check out our story for the full release. #F1

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op


Ferrucci kwam vorig jaar twee keer in actie met de F1-bolide van het Haas F1 team en de Amerikaanse renstal behoudt ook dit jaar de Amerikaan als ontwikkelingsrijder. De Amerikaan zal ongetwijfeld dromen van een eventueel racezitje bij Haas in de toekomst, al liet de Amerikaanse renstal in het verleden al verstaan dat het aanstellen van een Amerikaanse rijder geen topprioriteit is.

De nog steeds maar 19-jarige Ferrucci zal dit jaar zijn racezitje in de Formule 2 combineren met de rol van ontwikkelingsrijder bij het Haas F1 team.

“Ik heb het reeds gezegd toen ik de eerste keer bij het Haas F1 team kwam. Het is mijn uiteindelijke doel om F1-piloot te worden en om als Amerikaanse racepiloot deel uit te maken van een Amerikaans team, daar zou ik enorm trots op zijn,” aldus Ferrucci.

“Mijn tijd bij het Haas F1 team was een zeer goede voorbereiding voor mijn eerste volledig seizoen in de Formule 2 bij Trident. Bij deze twee teams vind ik dat ik me in de best mogelijke positie bevind om mijn uiteindelijk doel te behalen: de Formule 1.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023