GP VAN HONGARIJE

1 augustus 2021

Hungaroring

Plaats: Boedapest

Ronderecord

Lewis Hamilton (2020)
1'16"627

Afstand

70 ronden van 4,381 km
Totaal: 306,630 km

f1circuit_hongarije
c

Historiek

De Hungaroring vlak buiten Budapest is al sinds 1986 het strijdtoneel voor de Grand Prix van Hongarije. Dit moderne circuit werd speciaal voor de Formule 1 gebouwd. 

Vaak wordt dit circuit vergeleken met een Mickey-Mouse baan, zoals in een attractiepark. Het is er dus treintje-rijden van start tot finish. Buiten de rechte lijn aan start/finish is er geen inhaalmogelijkheid. De bochtencombinaties volgen mekaar veel te snel op. Enkel door een goed geplande pitstopstrategie kan je hier een tegenstander passeren. Door het bochtige karakter stelt men de wagens af op maximale downforce. 

Het circuit wordt bijna niet gebruikt waardoor de baan vol stof ligt op vrijdag. Tegen zaterdagmiddag is dit probleem volledig van de baan. Tijdens de race wordt inhalen ook bemoeilijkt doordat er naast de ideale lijn nog stof ligt. Als je daar tijdens een inhaalmanoeuvre over rijdt, verlies je grip en kan je het inhalen vergeten. 

Om het inhalen te vergemakkelijken werd in 2003 de rechte lijn verlengd. Tevens werd de rechte lijn tussen bochten 11 en 12 langer gemaakt. Hierdoor werd bocht 13 ook verlegd. Tijdens de race bleek althans dat het inhalen verbeterd was.

Recent nieuws GP van Hongarije

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn overwinning tijdens de GP van Hongarije vergroot Max Verstappen opnieuw zijn voorsprong in de wk-tussenstand. Voor het tweede raceweekend op rij doet McLaren een geweldige zaak

Lees artikel »