GP VAN BRAZILIË

7 november 2021

Autodromo José Carlos Pace

Plaats: Sao Paulo

Ronderecord

Valtteri Bottas (2018)
1'10"540

Afstand

71 ronden van 4,309 km
Totaal: 305,909 km

f1circuit_brazilie
Bron: Wikimedia

Historiek

Naast de sloppenwijken van Sao Paulo, Brazilië, werd het Interlagos-circuit neergepoot. Op amper enkele meters van waar de rijken zich aan de autosport komen plezieren, moeten de armen het met niets stellen. Interlagos is niet het meest geliefde circuit op de kalender. Het hobbelige asfalt maakt het sturen moeilijk. 

Het remmen moet hierdoor voorzichtig gebeuren. In tegenstelling tot de meeste circuits, ruidt men tegen de klok. Door de hoge vochtigheidsgraden zweten de piloten ook meer dan elders. Alle factoren zijn aanwezig om van deze Grand Prix een loodzware race te maken. 

De lay-out van het circuit vereist een afstelling met weinig downforce, terwijl de staat van het asfalt veel downforce vraagt, evenals een hoog afgestelde wagen.

Recent nieuws GP van Brazilië

GP van Brazilië: wk-stand

Door zijn overwinning tijdens zowel de sprintrace als de race vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in de wk-tussenstand nog verder. Vooral achter Verstappen zien we zowel voor de

Lees artikel »

GP van Brazilië: startgrid

Max Verstappen kwalificeerde zich op de polepositie voor de GP van Brazilië, Charles Leclerc start in zijn Ferrari mee van op de eerste startrij. Verschillende rijders kregen een

Lees artikel »