GP VAN BAHREIN

Bahrain International Circuit

Plaats: Sakhir

Ronderecord

Pedro de la Rosa (2005)
1'31"447

Afstand

57 ronden van 5,412 km
Totaal: 308,238 km

Circuit GP van Bahrein - Mercedes F1 team

Historiek

Al enkele jaren was er sprake om in het Midden-Oosten en omstreken een GP te organiseren. Oorspronkelijk was er in Dubai wel interesse voor een F1-race. Toen dat niet doorging, zouden Caïro en Dubai vechten om de race te mogen organiseren, maar de spreekwoordelijke derde hond, Bahrein, liep weg met het been. In 2002 werd het contract ondertekend om vanaf 2004 de GP te organiseren. 

De organisatoren wilden alvast een ultramodern circuit bouwen. De Arabische eigenheid werd niet verloochend. De grandstands, de pitgebouwen en alle andere accomodatie stralen een Oosterse sfeer uit. Het circuit zal alvast de standaard worden voor de circuits en dit op vele vlakken. Enig nadeel zal het zand zijn. Het circuit is in het midden van een gigantische zandbak gebouwd en de kleinste zandstorm kan het gripniveau op de baan drastisch doen dalen. 

Voor het ontwerp van het circuit werd beroep gedaan op Hermann Tilke die een layout creëerde die echt zijn stijl is. De meerderheid van de bochten zijn dan ook hoekig. Er is maar 1 sectie in het circuit waar er een opeenvolging van vloeiende bochten voorkomt.

Recent nieuws GP van Bahrein