2 miljoen euro schade door crashes bij Toro Rosso in 2018

Volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost was 2018 een erg duur jaar voor het team wat betreft schade die werd opgelopen tijdens verschillende crashes. De factuur liep op tot meer dan 2 miljoen euro.


“We hadden heel wat crashes,” vertelde teambaas Franz Tost tegenover ‘Autosport’. “In 2018 hebben we 2,3 miljoen euro schade geleden door de crashes.”

Toro Rosso eindigde haar eerste seizoen met de Honda-motor op de voorlaatste plaats 33 punten werden verzameld en er vielen enkele positieve signalen te noteren. Negatief waren dus echter de vele crashes en incidenten waarbij beide rijders betrokken raakten.

“Er was de hevige crash tussen Gasly en Grosjean die spinde in de eerste ronde in Barcelona. Gasly kon dan weer niets doen tijdens de crash met Ocon in de eerste ronde van de GP van Frankrijk.”

“Vervolgens was er de hevige crash tussen Lance Stroll en Hartley in Canada en de situatie in Silverstone waarbij Hartley tijdens de derde oefensessies crashte door een probleem met de ophanging.”

“In Monza werd Brendon geraakt door Stoffel Vandoorne en Marcus Ericsson en dat nog voor het rijdersveld de eerste bocht had bereikt. Bijna alle vier de kanten waren weg,” besloot Tost.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print