“2014 was een belangrijke stap in de juiste richting voor mijn F1-carrière”

Daniel Ricciardo blikt tevreden terug op het voorbije jaar.

Ricciardo mocht dit seizoen de overstap maken van Toro Rosso naar Red Bull. De altijd goedlachse Australiër werd de teamgenoot van Sebastian Vettel en slaagde erin om zich uit de schaduw van de Duitser te rijden.

Meer zelfs, Ricciardo was over het ganse seizoen bekeken beter dan Vettel en behaalde zelfs drie overwinningen in een seizoen dat door Mercedes gedomineerd werd. Ook Ricciardo zelf is erg tevreden over zijn seizoen en de overstap die hij van Toro Rosso naar Red Bull maakte.

“Diep vanbinnen heb ik er steeds in geloofd dat ik zou kunnen zegevieren, op voorwaarde dat ik een wagen ter beschikking kreeg die het me mogelijk zou maken en indien de opportuniteit zich zou aandienen. Maar als ik erop terugkijk en je ziet de dominantie van Mercedes en ik die als enige rijder die de dominantie kon doorbreken, dan ben zelfs ik verrast,” aldus Ricciardo.

De Australiër vindt dan ook dat hij vanaf nu tot de top van de F1-piloten behoort. Hij hoopt nu een bijkomende stap voorwaarts te kunnen zetten om zo voor de titel te kunnen gaan strijden.

“Ik denk dat dit jaar een belangrijke stap vooruit in mijn carrière is geweest, een grote stap in de richting die ik wilde uitgaan. Mercedes domineerde overduidelijk maar ik slaagde erin om de enige drie overwinningen te behalen die niet van Mercedes waren. Dat is dan ook groots. Eenmaal je een stap vooruit gaat dan wil je de volgende stap zetten.”

“Ik wil dan ook voor niets minder gaan. We zullen zien. Ik ben er zeker van dat Mercedes ook volgend jaar enorm snel zal zijn. Het is aan ons om de kloof te dichten en hopelijk slagen we daar ook in. Ik kijk erg hard uit naar de toekomst,” besluit Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}