“2017-regels zullen de Formule 1 saai maken”

Red Bull-piloot Daniel Ricciardo vreest dat de 2017-regels de Formule 1 saai zullen maken. Vooral de grote hoeveelheid downforce zou een probleem zijn.

Tegen eind deze maand zouden de regels voor het seizoen 2017 definitief vastgelegd worden. Daarbij zou onder meer de downforce ingrijpend verhoogd worden, er is sprake van een stijging van zo’n 30 procent.

De wagens zouden zo’n vijf seconden per ronde sneller worden, maar dit alles zal het spektakel en de spankracht niet ten goede komen, vindt Ricciardo.

“Heel de race moet sneller verlopen, het moet intenser zijn,” aldus Ricciardo. “Om hogesnelheidsbochten te hebben moet je wagens hebben die tegen hoge snelheid in de bochten kunnen rijden. Ik wil niet heel wat downforce hebben en dan de wagen voor mij niet kunnen volgen. Ik denk dat de kwalificatie erg leuk zou kunnen zijn maar de races erg saai zullen worden.”

“In een ideale wereld, of het nu al dan niet door de banden is die meer grip bieden, zou je in staat moeten kunnen zijn om tegen hoge snelheid door een bocht te rijden en je opnieuw meer rijder te voelen,” vindt Ricciardo. “Toen ik voor de eerste keer in 2009 in Jerez testte waren er heel wat bochten die tegen hoge snelheid worden genomen. De wagen ging het doorstaan, alles hing af van hoe ver ik wou gaan en hoe hevig ik pushte. Vandaag de dag rij je in veel bochten al tegen de limiet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}