2020-banden van Pirelli staan ter discussie

De F1-teams en F1-piloten mochten op vrijdag in Austin de nieuwe 2020-banden voor een eerste keer testen. De prototype-banden losten de verwachtingen van de teams en rijders echter niet in.


“We hebben besloten om grondig alles te analyseren om te bekijken wat er is gebeurd,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner, die zelfs stelt dat het best kan dat er met 2020-prototypebanden volgend jaar nooit gereden zal worden.

“De nieuwe banden waren geen positieve stap vooruit en ik denk dat iedereen in de pitlane het daarover eens was. We zijn het echter eens om eerste enkele dagen alles grondig te analyseren om te begrijpen waardoor dit kwam.”

“Indien de voorgestelde banden niet beter zijn dan denk ik dat we bij de huidige bandencompounds blijven.”

Volgens Pirelli-motorsportbaas Mario Isola zal de bandentest in Abu Dhabi na afloop van het seizoen veel meer representatie zijn. Dan zijn er immers warmere temperaturen, in Austin was het vooral op donderdag en vrijdag nog veel kouder dan normaal.

“Ik ben er zeker van dat de twee testdagen in Abu Dhabi een veel beter beeld zullen creëren en meer representatief zullen zijn. We hebben dan meer tijd om de wagen goed af te stellen, het nieuwe profiel te controleren enz.” aldus Isola.

“Niets is onmogelijk. Het is echter wel een beetje vreemd omdat de 2019-banden begin dit seizoen enorm veel kritiek kregen en we enorm veel energie en werk in deze nieuwe banden hebben gestoken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022