“2021 het perfecte moment voor McLaren om over te stappen naar Mercedes-motoren”

Volgens McLaren-baas Zak Brown is 2021 het perfecte jaar om met een ‘blanco blad’ opnieuw te beginnen en dat met Mercedes als motorleverancier van McLaren.


2021 wordt een cruciaal jaar voor de Formule 1-teams. Het F1-reglement wordt ingrijpend gewijzigd en er gaat een budgetplafond in. Het is dan ook belangrijk om al vroeg aan de wagen voor 2021 te beginnen, zeker wanneer je zoals McLaren dan met een andere motorleverancier zal rijden.

Volgens McLaren-baas Zak Brown vormt 2021 dan ook het perfecte seizoen om met een ‘blanco blad’ te beginnen.

“Iedereen bevindt zich in dezelfde situatie. 2021 zal immers compleet anders zijn dan 2020 en iedereen begint met een leeg blad papier. We zijn er echter klaar voor,” aldus Brown volgens ‘Crash.net’.

Omdat het ontwikkelen van de F1-bolides voor 2021 zo’n grote uitdaging is besliste McLaren erg vroeg om met Mercedes een samenwerking aan te gaan wat de motoren betreft.

“Het is één van de redenen waarom we zo’n vroege beslissing genomen hebben, om onszelf zoveel mogelijk tijd te geven,” blikt Brown terug op de beslissing om over te stappen van Renault naar Mercedes als motorleverancier.

“Ik denk dat 2021 erg opwindend zal worden voor de Formule 1 en ook voor de fans. Wanneer er zo’n grote wijzigingen zijn dan krijgen sommigen het goed voor elkaar, anderen niet. Ik kijk dan ook enorm hard uit naar het seizoen 2021, al kijk ik uiteraard ook hard uit naar 2020.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print