“40 miljoen Britse pond en twee weken tijd voor eventuele doorstart Marussia”

John Booth, tot voor kort de teambaas van het Marussia F1 team, blijft hopen dat de renstal een doorstart kan maken.

Onlangs werd reeds een groot deel van de inboedel van het Marussia F1 team, ofwel Manor Grand Prix, openbaar verkocht. Toch blijft voormalig teambaas John Booth hopen op een eventuele doorstart.

“Er rest ons nog steeds een sprankeltje hoop, maar het wordt nu echt wel hoog de tijd,” aldus John Booth tegenover de Yorkshire Post. “We hebben nog twee weken de tijd. Er is dus nog steeds een kans. We praten met mogelijke investeerden en de gesprekken zijn positief.”

“Mensen positief krijgen is slechts één ding, maar hen over de streep trekken is nog iets anders. Er zijn enorm veel hard werkende mensen werkzaam voor het team en we willen er zoveel mogelijk aan boord houden.”

Er is één belangrijke factor die mogelijke investeerders over de streep kan trekken en dat is het prijzengeld waarop Marussia recht heeft indien het deelneemt aan het F1-seizoen 2015. Dankzij de puntenfinish van Jules Bianchi in Monaco eindigde Marussia immers als negende bij de constructeurs. Daardoor heeft Marussia normaal gesproken recht op ongeveer 40 miljoen Britse pond aan prijzengeld.

“Het ironische aan de situatie is dat we de 40 miljoen Britse pond niet krijgen indien onze droom niet doorgaat. Maar dat trekt nu juist mogelijke investeerders aan. We hebben immers vijf jaar overleefd zonder dat we prijzengeld kregen,” besluit Booth.

Op de voorlopige deelnemerslijst van de FIA voor het F1-seizoen 2015 stond Marussia als Manor Grand Prix onder voorbehoud vermeld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}