Red Bull is gewaarschuwd: “Dit wordt een probleem in de strijd om de F1-titel”

Red Bull Content Pool

In Monaco incasseerde Red Bull een serieuze opdoffer in de strijd om het kampioenschap bij de constructeurs. Red Bull heeft nog maar een voorsprong van 24 punten op Ferrari. Volgens voormalig F1-piloot Christijan Albers vormt vooral Sergio Perez een groot probleem in de jacht van Red Bull naar een nieuwe F1-titel.

Vorig jaar domineerden Max Verstappen en Red Bull de Formule 1. Ook toen zagen we vooral Sergio Perez enkele mindere races kennen, zelfs een reeks van raceweekends, maar uiteindelijk werden beide wereldtitels behaald en eindigden Verstappen en Perez op de plaatsen één en twee in het kampioenschap.

Dit jaar staat Max Verstappen ondanks het tegenvallend raceweekend in Monaco nog steeds comfortabel aan de leiding van het kampioenschap bij de rijders maar Sergio Perez staat nog maar vijfde in de wk-tussenstand. Net daar schuilt volgens Christijan Albers het gevaar voor Red Bull en haar strijd om de wereldtitel bij de constructeurs: Sergio Perez die minder goed presteert.

Zowel in Imola als in Monaco slaagde Perez er niet in om een goed raceweekend te rijden en die tegenvallende resultaten zien we meteen cash betaald worden in de tussenstanden om het kampioenschap. Red Bull heeft met haar wagen van dit jaar een minder grote voorsprong op de concurrentie en dan kan je minder goed herstellen wanneer je eens een steekje laat vallen, iets dat vooral Sergio Perez regelmatig doet.

“Perez zat er totaal niet bij,” aldus Albers in de F1 podcast van de Telegraaf. “Ik zie dat een groot probleem worden. Als je weer zo’n seizoen krijgt als ‘21 of ‘20, dat je moet knokken om op de eerste twee startrijen te staan, dan ga je met Perez de constructeurstitel niet winnen.”

Wat de komende race in Canada betreft verwacht Chistijan Albers vooral tegenstand van McLaren voor Red Bull.

“Ik geloof niet dat de Ferrari nu zo sterk is dat ze in Canada gaan winnen. In Canada gaat het om topspeed. In Miami misten ze dat, ze gaan het in Canada ook missen. Dan krijg je toch weer een strijd tussen de Red Bulls en de McLarens. Die McLarens gaan goed over de kerbstones. En in Canada heb je toch vier serieuze chicanes, die hoog zijn. Dan heb je als Red Bull zijnde echt een probleem.”