Waarschuwing voor Sergio Perez: “Contracten zijn opgesteld om verbroken te kunnen worden …”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks zijn contractverlenging met twee jaar zal Sergio Perez volgens de Nederlander Michael Bleekemolen moeten opletten dat zijn contract niet vroegtijdig verbroken wordt.

Na zijn teleurstellende reeks races van vorig jaar lijkt Sergio Perez ook dit jaar aan een teleurstellende reeks bezig. Met slechts acht punten tijdens de laatste vier races kan gerust gesproken worden over andermaal een wanprestatie. Michael Bleekemolen haalt na opnieuw een teleurstellend raceweekend van Perez in Spanje hard uit richting de Mexicaan.

“Die kan bij ons op de racehal nog een keer komen. Hij kan hier nog wat ideale lijnen nemen en hij moet de basics maar gaan leren, want dat wordt niks meer. Dat is eigenlijk heel zonde, maar het is niet anders,” aldus Bleekemolen tegenover ‘RacingNews365’.  “En ik moet nog maar zien of hij zijn contract standhoudt. Mensen gaan zich toch achter de oren krabben. Een ander ding is dan wel: wie is er wel beschikbaar, snel en goed? En dan zou ik zeggen: haal Sainz dan maar van stal.”

Toen Perez eerder dit jaar plots een contractverlenging met twee jaar van Red Bull kreeg stelden veel F1-experts, journalisten en F1-fans zich daar vragen bij. Vooral het feit dat Perez ineens voor twee seizoenen mocht bijtekenen zorgde voor gefronste wenkbrauwen. Ondertussen lijkt alles erop te wijzen dat het tweejarig contract enkele prestatieclausules bevat en dat er dus sprake kan zijn van een vroegtijdige verbreking, iets waarmee Perez volgens Bleekemolen maar best rekening mee houdt.

“Dat vraag je je nu wel af uiteindelijk,” aldus Bleekemolen over de vraag of Perez wel tot 2026 voor Red Bull zal racen. “Dat zullen zij zich ook wel afvragen, maar misschien zullen ze wel denken: het zal ons allemaal een zorg zijn. Het constructeurskampioenschap vinden ze natuurlijk wel belangrijk en dat zal weer geld opleveren.”

“Dat is dan een minpuntje voor Perez en dat het dan misschien eerder een exit is dan 2026 voor hem. Maar ik denk dat ze zich toch wel eens achter de oren gaan krabben. Wat moeten we nou doen voor volgend jaar? Want contracten zijn gemaakt er om te verbreken, niet om te handhaven.”