Sergio Perez moet race uit de pitlane starten, Red Bull past ook F1-bolide Max Verstappen aan

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull heeft besloten om de wagen van Sergio Perez uit parc fermé-condities te halen en daardoor zal de Mexicaan de race uit de pitlane moeten starten. Ook Max Verstappen zijn wagen is na afloop van de kwalificaties aangepast.

Na de dramatisch slechte kwalificatie op P19 heeft Red Bull besloten om een strategische motorwissel door te voeren. Het verving verschillende onderdelen op de motor van Perez waardoor hij uit de pitlane zal moeten starten. Perez kreeg een nieuwe internal combustion engine, energy store, control electronics en een nieuwe uitlaat, die laatste viel echter wel binnen het toegestaan aantal.

Gezien zijn kwalificatie op P19 blijft de start uit de pitlane echter zonder grote gevolgen voor Sergio Perez. Bovendien kunnen de weersomstandigheden Perez helpen tijdens zijn inhaalrace.

Red Bull besloot trouwens ook om de ernstig beschadigde vloer van Max Verstappen zijn RB20 te vervangen. Dat was een gevolg van het naast de baan en door de grindbak rijden tijdens Q1. De FIA bevestigde dat Red Bull de ‘plank’ en de vloer van de RB20 van Max Verstappen heeft vervangen. Aangezien dit met toestemming onder de parc fermé-regels is gebeurd blijft dit zonder gridstraf voor Max Verstappen.