Lando Norris na snelste tijd op vrijdag: “Ik voel me nog niet comfortabel in de wagen”

McLaren F1 team

Hij mag op vrijdag dan wel de snelste tijd gereden hebben, toch heeft Lando Norris nog geen goed gevoel in zijn McLaren F1-bolide.

Tijdens de tweede oefensessie was Lando Norris meer dan twee tienden sneller dan teamgenoot Oscar Piastri en Max Verstappen in de Red Bull. Desondanks is er volgens Norris nog heel wat ruimte voor verbetering.

“Ik heb me heel de dag niet comfortabel gevoeld met de wagen,” vertelde Norris in de F1-paddock tegenover de media. “Hopelijk wordt ik op zaterdag wakker en voel ik me meer comfortabel. We zullen proberen om enkele dingen te verbeteren.”

“Ik weet dat het er op de uitslag goed uitziet. Maar ik voelde me niet zeer comfortabel wanneer ik op de baan ging. Hopelijk geraak ik beter in het ritme.”

Ondanks zijn twijfels en onzekerheden na afloop van de oefensessies op vrijdag heeft Lando Norris er vertrouwen in dat McLaren de ontbrekende puzzelstukjes zal vinden om de algemene performance en het gevoel in de wagen nog te verbeteren.

“Ik denk niet dat er veel nodig is,” aldus Norris. “We komen nu altijd naar een circuit en bevinden ons meteen binnen enkele millimeters van wat er aan marge mogelijk is.”

“Het is niet zo dat we de wagen van de ene op de andere nacht volledig moeten veranderen. Als dat noodzakelijk is dan doe je je werk niet goed genoeg voorafgaand aan het raceweekend.”

“We hebben ons goed voorbereid. We hebben een goede afstelling. Het werkt. Het is gewoon dat ik nog niet het gevoel heb dat ik de baan op kan gaan en dat ik het meteen uitermate goed kan doen, ik ben er nog niet.”