13-jarige Belg Dries Van Langendonck opgenomen in ‘McLaren F1 Academy’: mogen we opnieuw dromen van een Belgische F1-piloot?

McLaren F1 team

McLaren kondigde gisteren aan dat het de 13-jarige Belg Dries Van Langendonck opneemt in het ‘McLaren Driver Development programma’, het talentprogramma waarmee McLaren jonge rijders hoopt klaar te stomen voor onder andere de Formule 1. Mag België dromen van een nieuwe toekomstige F1-piloot?

Wordt Dries Van Langendonck de nieuwe Stoffel Vandoorne? Die kans zit er zeker en vast in want Van Langendonck is zeker en vast een toptalent. In 2017 reed hij voor het eerst met een kart en uiteraard reed hij op het erg bekende kartingcircuit van Genk waar ook Max Verstappen opgroeide en zich in de kijker reed.

Dries Van Langendonck behaalde ondertussen in 2023 de wereldtitel bij de juniores en daarmee treed onze landgenoot onder andere in de sporen van een zeker Lando Norris. Opvallen deed Dries Van Langendonck absoluut, in die mate zelfs dat verschillende F1-teams interesse in Van Langendonck toonden.

Naar verluidt was ook het Williams F1 team geïnteresseerd in onze landgenoot maar het was McLaren dat het snelste toehapte en de nog steeds maar 13-jarige Dries Van Langendonck opneemt in haar ‘McLaren F1 Academy’. Bij McLaren zijn ze erg trots op het inlijven van Dries Van Langendonck en uiteraard is ook onze landgenoot erg blij met zijn opname in de ‘McLaren-familie’.

“Het voelt geweldig om het McLaren Driver Development-programma te vervoegen,” reageert Dries Van Langendonck. “Ik heb dit jaar erg hard op het circuit gewerkt om mijn performances te maximaliseren en McLaren zal mij nu van een geweldige steun voorzien om het volgende niveau te bereiken.”

“Het is een eer om deel uit te maken van de papaya-familie en ik ben gefocust op het verder zetten van mijn ontwikkeling onder leiding van Stephanie en het McLaren Driver Development Team.”