Charles Leclerc mag van op de pole starten: “Dit had ik zeker niet verwacht!”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van België moest ook Ferrari-rijder Charles Leclerc toegeven dat hij niet had verwacht dat hij de race van op de polepositie zou mogen starten.

Al van bij het begin van het raceweekend lieten beide Ferrari-rijders verstaan dat ze net als de voorbije jaren worstelden met het vinden van performance op het circuit van Spa-Francorchamps. Gisteren was Leclerc de vierde snelste maar tijdens een natte kwalificatie slaagde hij erin om de tweede tijd te rijden.

Leclerc was een halve seconde trager dan Max Verstappen maar door de gridstraf voor Verstappen, en het feit dat hij een handvol duizendsten sneller was dan Sergio Perez, mag Leclerc de race van op de polepositie aanvatten.

“In tricky omstandigheden konden we iets doen dat boven onze verwachtingen lag. Dit is dan ook een goede dag voor het team. Nu moeten we ons focussen op zondag en zien wat er gebeurt wanneer de regen weg is,” aldus Leclerc.

Charles Leclerc gaf toe dat Ferrari er onder de natte omstandigheden in is geslaagd om een veel beter resultaat te behalen dat onder normale droge omstandigheden niet mogelijk was geweest.

“Ik denk dat zonder de regen, we waarschijnlijk rond de vijfde plaats hadden gestreden, we waren vooral met Mercedes aan het strijden. De regen heeft ons duidelijk geholpen maar ik ga niet klagen.”

“Ik ben echt blij. Ik ben zeer blij met mijn rondje in Q3, het is goed om opnieuw vooraan op de grid te staan, nu moeten we het nog afmaken op zondag.”

Ook vorig jaar mocht Charles Leclerc van op de pole aan de race beginnen en ook toen mocht Sergio Perez naast Leclerc mee van op de eerste startrij vertrekken. Perez slaagde er toen al tijdens de eerste ronde in om Leclerc te passeren. Leclerc verwacht dat het ook dit jaar moeilijk zal zijn om Perez bij de start achter zich te houden.

Dit is niet de makkelijkste plaats om tijdens de eerste ronde de eerste plaats te behouden, ik ga om eerlijk te zijn zien wat het geeft,” blikte Leclerc vooruit naar de race.

“Iedere start is anders en wanneer ik in de wagen door Eau Rouge rij zal ik beslissen wat het ebste is om te doen. Maar ik ga uiteraard proberen om die eerste plaats te behouden.”