Carlos Sainz: “Williams heeft me daarmee overtuigd om naar hen te komen”

Ferrari
Ferrari

Na maanden van geruchten en speculaties is Carlos Sainz officieel bevestigd als racepiloot bij Williams vanaf 2025. Sainz is zelf erg blij met zijn meerjarig contract bij Williams.

“Ik ben zeer blij dat ik kan aankondigen dat ik vanaf 2025 voor Williams Racing zal rijden. Het is geen geheim dat de rijdersmarkt dit jaar omwille van verschillende redenen ongelooflijk complex was en dat het enige tijd heeft gevraagd om mijn beslissing bekend te maken,” zei Sainz in een reactie op het nieuws dat hij niet alleen in 2025 maar ook de jaren daarna voor Williams zal racen.

“Ik heb er echter alle vertrouwen in dat Williams voor mij de juiste plaats is om mijn F1-reis verder te zetten en ik ben ongelooflijk trots dat ik zo’n historisch en succesvol team kan vervoegen, een team waarvoor heel wat helden uit mijn kindertijd geracet hebben en hun stempel op de sport gedrukt hebben.”

“Het ultieme doel is om Williams terug te brengen waar het thuishoort, vooraan de grid. Het is een uitdaging die ik met opwinding en positiviteit zal omarmen. Ik ben ervan overtuigd dat dit team al de juiste ingrediënten heeft om opnieuw geschiedenis te schrijven en vanaf 1 januari zal ik mijn uiterste best doen om Williams vooruit te pushen en dat samen met ieder lid van het team.”

“Ik wil James Vowles en de volledige raad van bestuur van Williams bedanken voor hun vertrouwen en toewijding. Hun solide leiderschap en overtuiging hebben een belangrijke rol gespeeld bij het nemen van mijn beslissing. Ik geloof echt dat de kern van ieder succes ligt bij de mensen en de cultuur die er binnen een team heerst. Williams staat synoniem voor haar geschiedenis en puur racen, de basis van dit project is zeer sterk en ik kijk er echt naar uit om volgend jaar er deel van uit te maken.”