Christian Horner: “De komende achttien maanden wordt een hevige strijd tussen vier teams”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na alweer een weekend zonder podium groeit de druk op Red Bull en daar is ook teambaas Christian Horner zich van bewust, hij benadrukt dat zijn team goed voorbereid moet zijn als ze de titel bij de constructeurs in Milton Keynes willen houden.

De teams uit de top vier van het kampioenschap voor constructeurs hebben allemaal al races gewonnen dit seizoen. Bij Ferrari, McLaren en Mercedes waren beide rijders al eens aan het feest, maar bij Red Bull wist enkel Max Verstappen te winnen. De Oostenrijkse formatie ziet McLaren naderen tot op tweeënveertig punten en dat komt vooral door de wisselvallige prestaties van Sergio Perez, die er al sinds China niet meer in slaagde om een podium te scoren.

Ondanks de moeilijkheden die Red Bull ondervindt had Christian Horner aanvankelijk niet gedacht dat de concurrentie zich zo dichtbij zou bevinden ten opzichte van vorig seizoen, maar echt helemaal verrast is hij ook niet.

“Ik denk dat het geweldig is voor de sport en het was bijna onvermijdelijk als je de consistentie van de reglementen krijgt, dan krijg je altijd convergentie,” zei hij. “Als je kijkt naar de geschiedenis van de Formule 1, herinner ik me dat Ron Dennis daarop hamerde in 2005 toen ik voor het eerst in de Formule 1 kwam. Hij had toen de beste auto maar convergentie heeft de teams altijd bij elkaar gebracht.”

In 2026 komen er nieuwe reglementen en Horner geeft toe dat dat voor divergentie zal zorgen maar nu ligt de focus op het heden.

“Tussen nu en dan, de komende 18 maanden, zal het een strijd tussen de vier teams zijn,” legde hij uit. Op de vraag of de veranderingen in het reglement nodig zijn, gezien de toegenomen concurrentie, antwoordde de teambaas: “Je kunt nooit stilstaan en ze hebben de verandering doorgevoerd om redenen die zij relevant vinden, dus de sport moet blijven evolueren,” concludeerde Horner.