“Daniel Ricciardo kreeg goed nieuws van Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Naast Sergio Perez zou ook Daniel Ricciardo goed nieuws van Red Bull gekregen hebben. De Australiër zijn racezitje bij RB, het zusterteam van Red Bull Racing, stond ter discussie maar hij zou tot minstens eind dit seizoen gewoon voor het RB-team mogen blijven racen.

Er waren al beelden opgedoken van Daniel Ricciardo, Red Bull-teambaas Christian Horner en RB-teambaas Laurent Mekies die kort na de GP van België in gesprek waren. De drie leken niet door te hebben dat ze gefilmd werden en Ricciardo stapte met een brede glimlach weg.

Het leek een nieuwe aanwijzing te zijn dat Ricciardo mogelijk Sergio Perez na de zomer zou gaan vervangen bij Red Bull maar volgens de laatste berichten zou Sergio Perez gewoon na de zomerpauze opnieuw achter het stuur van zijn Red Bull F1-bolide kruipen voor de GP van Nederland.

Toch zou ook Daniel Ricciardo goed nieuws gekregen hebben want na een wat minder goede reeks leek ook zijn racezitje ter discussie te staan. Ricciardo presteerde de voorbije races opnieuw beter en volgens diverse bronnen zou hij tijdens een test deze week in Imola met reserverijder Liam Lawson vergeleken worden. Die test zou wel degelijk doorgaan maar Ricciardo zou nu al te horen hebben gekregen dat hij dit seizoen bij het RB-team op zijn minst mag uitdoen.