Alpine maakt nieuwe teambaas bekend: Dit is de opvolger van Bruno Famin

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Eind augustus legt Bruno Famin zijn functie als teambaas van het Alpine F1 team neer. Alpine kondigde vandaag zijn opvolger aan.

Bruno Famin zal zich na het neerleggen van zijn functie focussen op het motorproject in Viry Châtillon. Vandaag deelde Alpine mee dat hij wordt vervangen door Oliver Oakes. De 36-jarige Oakes is momenteel de teambaas van Hitech GP dat actief is in de Formule 2 en Formule 3.

Oakes beëindigde zelf zijn autosportcarrière om zich op leidinggevende functies te concentreren. Zo richtte hij een succesvol eigen kartteam op en ook een managementbureau voor rijders. Sinds 2015 is Oakes de teambaas van Hitech GP maar vanaf eind augustus zal hij zich mogen bewijzen in de Formule 1.

Oliver Oakes wacht nu de moeilijke en uitdagende taak om samen met adviseur Flavio Briatore het Alpine F1 team opnieuw op de rails te brengen en Alpine eindelijk naar de top van de Formule 1 te brengen. Alpine zal waarschijnlijk haar motorproject met Renault eind 2025 stopzetten en vanaf 2026 motoren van een andere fabrikant afnemen.

Zelf reageert Oliver Oakes uiteraard erg enthousiast op zijn aanstelling als teambaas bij Alpine: “Ik ben CEO Luca de Meo en Briatore ongelooflijk dankbaar voor deze kans om Alpine weer competitief te maken. Het team beschikt over getalenteerde mensen en uitstekende middelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we tijdens de rest van dit seizoen en op de langere termijn samen veel kunnen bereiken. Ik kijk er naar uit om na de zomerstop aan de slag te gaan.”