Leegloop bij Red Bull gaat verder: Jonathan Wheatley maakt overstap naar Audi

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Audi heeft officieel bekendgemaakt dat Jonathan Wheatley als teambaas bij haar F1-team aan de slag gaat. De aankondiging van Audi volgde enkele uren nadat Red Bull Racing het vertrek van Wheatley had aangekondigd.

Met Wheatley halen ze bij Audi een zoveelste belangrijke pion binnen voor hun toekomstig F1-team. Eerder werd ook al aangekondigd dat voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto bij Audi aan de slag gaat. Wheatley zal uiterlijk in juli 2025 aan de slag gaan als teambaas en nauw samenwerken met Mattia Binotto.

“Ik ben erg blij dat we Jonathan Wheatley als teambaas hebben kunnen aantrekken voor ons toekomstig F1-team,” aldus Gernot Döllner, CEO van Audi. ‘Jonathan heeft een grote rol gespeeld in vele raceoverwinningen en wereldtitels in zijn Formule 1-carrière tot nu toe en hij heeft veel ervaring in de paddock. Hij is een zeer waardevolle toevoeging aan ons team.”

Voor Red Bull is het vertrek opnieuw een stevige opdoffer want het is al het zoveelste personeelslid dat de renstal verlaat. Uiteraard is Adrian Newey in dat lijstje de belangrijkste naam.