Christian Horner werkt aan oplossing voor ‘rijdersprobleem’ bij Red Bull: “De toekomst ziet er anders uit”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat ze bij Red Bull ‘problemen’ hebben met hun line-up van rijders. De pool met talenten die eventueel kan doorstromen is niet zoals jaren geleden maar bij Red Bull werken ze er naar verluidt al aan om dat ‘rijdersprobleem’ op te lossen.

De voorbije weken waren er heel wat speculaties over het eventueel vervangen van Sergio Perez als teamgenoot van Max Verstappen. De Mexicaan presteert al geruime tijd zo ondermaats dat zelfs de constructeurstitel in gevaar lijkt te komen. Er waren geruchten dat Daniel Ricciardo eventueel Perez zou vervangen en er waren ook geruchten dat Liam Lawson Ricciardo zou vervangen.

Veel geruchten maar uiteindelijk blijft alles na de zomerpauze voorlopig gewoon bij het oude. Dit staat in schril contrast met wat er de voorbije jaren al meermaals gebeurde: halverwege het seizoen een herschikking en ook het laten doorstromen van nieuw jong racetalent uit het Red Bull Young Driver Programma.

Maar Red Bull kampt op dat vlak met een probleem want daar waar er vroeger rijders zoals Sebastian Vettel, Max Verstappen, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alex Albon en Liam Lawson wisten door te stromen vanuit een talentenprogramma voor jonge rijders lijkt de pool met nieuw jong talent al jarenlang erg pover.

De 19-jarige Isack Hadjar staat momenteel comfortabel aan de leiding in het F2-kampioenschap en ook Arvid Lindblad presteert sterk in de F3 maar Christian Horner geeft toe dat er problemen zijn met de huidige rijdersduo’s en ook naar de rijders die in de toekomst kunnen doorstromen. Toch is Horner ervan overtuigd dat het probleem wordt aangepakt en dat de toekomst er voor Red Bull op dat vlak beter zal uitzien.

“We hebben problemen,” gaf Horner afgelopen raceweekend op het circuit van Spa-Francorchamps toe. “Maar je moet ook oplossingen voor de toekomst hebben en ik denk dat we een ongelooflijke pool aan talent hebben.”

“We hebben ervaring, we hebben jeugd. We hebben Liam, we hebben Hadjar die het geweldig doet in de F2. We hebben Arvid Lindblad die volgens mij een opwindend talent in de F3 is. We hebben enkele geweldige talenten.”

Of Red Bull daarmee haar rijdersprobleem in de toekomst zal oplossen is echter maar de vraag. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat jonge rijders zich ‘verbranden’ aan een racezitje bij Red Bull Racing of het zusterteam omdat ze te weinig tijd krijgen om op het allerhoogste niveau ervaring op te doen en te presteren.