Lando Norris geeft toe: “Ik maak te veel fouten om met Max Verstappen voor de F1-titel te kunnen strijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Lando Norris moet hij zelf op verschillende vlakken beter worden om met Max Verstappen voor de wereldtitel te kunnen strijden. Momenteel laat hij te veel steken en daardoor ook punten vallen.

“Ik moet aan mezelf werken en aan enkele dingen eerst werken,” zei Lando Norris tegenover ‘Sky Sports F1’ over wanneer hij Max Verstappen zal kunnen uitdagen in de strijd om de wereldtitel. “Ik heb het gevoel dat ik over de wagen beschikte en ik heb ook alles rondom mij wat nodig is. Maar ik heb waarschijnlijk wat te veel fouten gemaakt. Ik heb vorige maand wat te veel fouten gemaakt. Ik heb kansen gemist, dat zou ik beter moeten doen.”

Norris kende vooral ook problemen met zijn starts want hij slaagde er niet in om zijn poleposities om te zetten naar overwinningen. Dat zal dan ook een belangrijk werkpunt zijn voor de McLaren-rijder.

“Het zijn mijn starts,” aldus Norris. “Gewoon enkele beslissingen hier en daar.”

“Het zijn kleine dingen die grote gevolgen hebben. Er zijn heel wat dingen in de Formule 1 waarbij een klein verschil grote gevolgen hebben want alles en iedereen bevindt zich zo dicht bij elkaar.”

“Ik weet dat ik eraan moet werken en dat ik gefocust moet blijven. Daar ga ik de zomerpauze voor gebruiken, ook al ga ik proberen deconnecteren, er zijn heel wat dingen die ik ga bekijken om ervoor te zorgen dat ik sterker aan de tweede seizoenshelft begin.”