Engineer met verstomming geslagen tijdens DTM-test Max Verstappen: “Hij deed iets wat in het echte leven niet bestaat”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In 2023 kroop Max Verstappen achter het stuur van de Ferrari 296 DTM-bolide van Thierry Vermeulen. Verstappen moest zo Vermeulen ondersteunen door zijn ervaringen te delen en feedback te geven. Bij het team waren ze echter met verstomming geslagen.

Het is in de nieuwe Viaplay-documentaire ‘Verstappen – Off the beaten Track’ dat we zien hoe Max Verstappen naar het Italiaanse circuit van Mugelli afreist om met de Ferrari 296 DTM-bolide van Thierry Vermeulen te testen. Feedback geven was daarbij belangrijk om Thierry Vermeulen te helpen maar Graziano Michelacci was als head of track engineering bij Emil Frey Racing enorm onder de indruk toen hij Max Verstappen zag testen.

“Ik weet doorgaans wel wat ik van bepaalde coureurs kan verwachten, maar dit was echt onverwacht. Hij verbeterde zijn rondetijden op een manier die in het echte leven niet bestaat. Zelfs als je zoiets van Verstappen verwacht, ben je alsnog verbaasd,” aldus Michelacci in de documentaire.

“In het verleden heb ik best wel met coureurs van naam gewerkt maar niemand zat op het niveau van Max. Als hij sprak, was hij to-the-point en het was dan ook meteen duidelijk wat en hoeveel werk ik te doen had.”

“Het zijn dat soort verhalen die je later in toekomst deelt als je met je vrienden onderweg bent in een busje.”