Mercedes blijft geloven in nieuwe vloer W15 ondanks overwinning op Spa-Francorchamps met oude vloer: “We moeten voluit blijven gaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zonder diskwalificatie van George Russell had Mercedes tijdens de GP van België een dubbeloverwinning behaald en dat met de Mercedes W15 die over de ‘oude vloer’ in plaats van de laatste nieuwe specificatie. Toch behoudt Mercedes het vertrouwen in de nieuwe vloer en die zal tijdens de volgende race in Zandvoort gewoon terugkeren.

Mercedes introduceerde een nieuwe vloer op haar wagen in de hoop de kloof met Red Bull en McLaren te dichten. Maar omdat Lewis Hamilton en George Russell tijdens de oefensessies op vrijdag problemen ondervonden op het vlak van performance werd besloten om voor de rest van het raceweekend terug te keren naar de oude vloer.

Daarmee beschikte Mercedes over een betere ‘basis’ waarmee het kon vergelijken en de wagen beter kon afstellen voor de kwalificatie en de race. Uiteindelijk resulteerde het in een overwinning voor Lewis Hamilton maar desondanks behouden ze bij Mercedes toch het vertrouwen in de nieuwe vloer.

“We deden een drastische aanpassingen om een deel van de performance opnieuw te verkrijgen,” maar we geloven dat het niet de vloer was,” zocht Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff na afloop van de race een verklaring voor de betere performance. “”Het zal redelijk interessant zijn om te zien wat er gebeurt wanneer we in Zandvoort alles op de wagen plaatsen, hoe alles correleert. Dan kunnen we zeker zijn of het mechanisch deel dat we geleerd hebben of dat er enkele interacties zijn op aerodynamisch of mechanisch vlak niet werkten.”

Tegelijkertijd wil Toto Wolff dat ze bij Mercedes voorzichtig blijven met conclusies trekken en dat ze zeker en vast nog niet meedoen voor de wereldtitel.

“Ik denk dat we met beide voeten op de grond moeten blijven,” aldus Marko “De performance gaat op en neer, je ziet duidelijk een positieve trend wat onze performance betreft. Bij enkele andere teams zie je een negatieve trend.”

“We mogen volgens mij echter niet vooruitlopen op hoe de tweede seizoenshelft gaat zijn. Het wordt een moeilijk gevecht, er zijn vier teams die alles geven.”

“Ik denk dat we redelijk optimistisch mogen zijn. Maar we moeten onszelf bewijzen. Er zijn nog tien races te gaan.”