“Red Bull heeft een plan om het vertrek van Adrian Newey op te vangen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Technische Directeur van Red Bull, Pierre Wache, onthult dat Red Bull een plan heeft om het vertrek van Adrian Newey op te vangen.

Op 1 mei kwam het nieuws naar buiten dat Adrian Newey Red Bull Racing zal verlaten. Hij concentreert zich nu nog op de RB17 hypercar en in het voorjaar van 2025 zal hij de deur in Milton Keynes achter zich dichttrekken.

Dat betekent voor Red Bull uiteraard een aderlating en ze zullen zich moeten aanpassen aan een leven zonder de sterontwerper die tot nu toe alle bolides van het team ontworpen heeft. Maar als we de technische directeur Pierre Wache mogen geloven is er al een plan om het vertrek van Newey op te vangen, dat vertelt hij aan ‘PlanetF1.’

“Het is een uitdaging voor het bedrijf en het is jammer dat hij weggaat,” vertelde Waché aan PlanetF1. “Maar op een gegeven moment gaan we verder… als een engineeringteam, wat je van buiten ziet is één aspect, maar aan onze kant weten we al wanneer mensen het team verlaten, en hebben we ons al georganiseerd met ons team.”

“We zouden hem liever bij ons hebben, maar zo is het niet. We denken niet op die manier, we proberen te kijken wat je voor jezelf kunt doen en hoe je je kunt verbeteren. Als we zwakke punten zien, proberen we die te verbeteren en zo werken we, we concentreren ons op wat we beter kunnen doen.”

Met de reputatie die Adrian Newey heeft zou men bijna vergeten dat Pierre Wache ook meegewerkt heeft aan de RB19, de bolide die vorig seizoen 21 van de 22 races won. Het is altijd de naam van Newey die in een adem genoemd wordt als ontwerper van Red Bull maar dat vindt Wache naar eigen zeggen niet frustrerend.

“Nee, helemaal niet. De frustratie is niet winnen”, antwoordde hij. “Ik vind het niet erg als de media zeggen dat het aan wie dan ook ligt, wat belangrijk is, is dat we weten dat elk individu in het team meewerkt aan het systeem.”

“Anders zou het een team van één persoon zijn, maar dat is niet het geval, we hebben meer dan 300 ingenieurs in het team om onze auto te ontwikkelen en sneller te maken.”

“Adrian maakte er een groot deel van uit, maar zoals elk individu, en ik denk dat het voor elk individu belangrijk is dat ze het beste doen wat ze kunnen. Ik werk niet speciaal met de media om een ster te zijn of wat dan ook, ik werk omdat ik het leuk vind wat ik doe. Ik wil slagen en winnen, dat is het belangrijkste.”