Daniel Ricciardo geeft toe: “De snelle wederopstanding van McLaren verbaast me”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Eind 2022 nam Daniel Ricciardo afscheid van het McLaren F1 team en sindsdien realiseerde McLaren een ongelooflijke ommekeer. Ricciardo lijkt op een wel erg slecht moment afscheid te hebben genomen van McLaren, ook Ricciardo geeft erg verbaasd te zijn door de snelle ommekeer die McLaren op zo’n anderhalf jaar heeft verwezenlijkt.

De voorbije jaren beleefde McLaren zeer moeilijke jaren met ongetwijfeld het dieptepunt toen Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne voor het team reden. Met het nieuwe rijdersduo werd een voorzichtige en kleine stap vooruit gezet maar toen Ricciardo en Lando Norris in 2021 en 2022 voor McLaren reden bleef het ook bijzonder moeilijk gaan.

Ook al won Daniel Ricciardo in 2021 de GP van Italië en behaalde McLaren toen zelfs een dubbeloverwinning, uiteindelijk nam Ricciardo eind 2022 in onderling overleg met het team afscheid van McLaren. Ricciardo had zelfs niet meteen een racezitje bij een ander team, al mocht hij na een half seizoen wel invallen voor Nyck de Vries bij AlphaTauri, het huidige RB-team.

Ricciardo hoopte dat hij op die manier zelfs een eventuele springplank naar Red Bull Racing had maar het tegenovergestelde is zelfs waar, Ricciardo moest ondertussen zelf vrezen voor zijn racezitje. Het staat in schril contrast met wat zijn vroegere werkgever McLaren heeft verwezenlijkt, daar is er sprake van een spectaculaire sprong vooruit richting de absolute top van de grid. Ook Ricciardo zelf is verbaasd door die snelle en spectaculaire ommekeer.

“Tijdens mijn periode was het duidelijk wat meer worstelen en een grotere uitdaging,” antwoordde Ricciardo wanneer hem bij ‘Motorsportweek.com’ werd gevraagd naar de spectaculaire sprong vooruit die McLaren heeft verwezenlijkt. “Heb ik dit voorspeld? Ik ga niet ja zeggen omdat ik het volgens mij niet gedaan heb.”

“Ik denk dat het een beetje een verrassing is dat ze in twee jaar tijd, in minder dan twee jaar, plots waarschijnlijk over het snelste pakket op de grid beschikken.”

“Maar ik kijk er ook niet naar met het idee van ‘Oh man, mocht ik dat gedaan hebben’. Dat is nu eenmaal sport, zo zit het nu eenmaal in elkaar.”

“Eender wie in deze sport goed doet en zich zo ontwikkelt dat ze zo’n grote stap vooruit zetten in zo’n korte periode, die moet je feliciteren.”