McLaren bekent: “We hebben Max Verstappen onderschat, we dachten dat het makkelijk zou zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een terugblik van teambaas Andrea Stella geven ze bij McLaren toe dat ze Max Verstappen tijdens de GP van België onderschat hebben. Ze dachten dat het eenvoudig ging zijn om Verstappen tijdens de race in te halen maar dat bleek niet het geval te zijn.

Bij McLaren stellen ze zich de vraag of ze Lando Norris niet net als George Russell op een strategie met slechts één pitstop hadden moeten plaatsen. Onder andere George Russell bewees dat het mogelijk was, al werd Russell wel gediskwalificeerd omdat zijn wagen te weinig woog.

Lando Norris kwam tijdens de race echter vast te zitten achter Max Versappen, die dan weer zelf opmerkelijk genoeg niet voor Charles Leclerc in de Ferrari geraakte. McLaren geeft toe dat ze verwacht hadden redelijk makkelijk voorbij te kunnen gaan aan Verstappen maar de drievoudig wereldkampioen hield het op zijn setje banden langer vol dan verwacht.

In een terugblik op de GP van België vragen ze zich bij McLaren dan ook af waarom ze geen strategie met slechts één pitstop overwogen hebben.

“Het had gekund, dat moeten we bekijken. We moeten zien te begrijpen of Lando in de juiste positie was om dit te doen, want als je je stint verlengt dan verlies je uiteraard een aantal posities op de baan. Wat ons betreft was het plan voor Lando sterk. We waren alleen een beetje verrast dat we niet konden inhalen,” blikt McLaren-teambaas Andrea Stella terug op de race en geeft hij toe dat ze verwacht hadden dat ze makkelijker voorbij Verstappen zouden geraakt zijn.

“Het andere punt waardoor we verrast werden , en dat kan te maken hebben met hoe goed Verstappen is als rijder, was dat Verstappen tijdens de laatste stint zijn mediums in leven wist te houden, iets wat niet veel andere rijders voor elkaar kregen. We hadden verwacht dat zijn banden het zouden begeven maar dat gebeurde niet. We hadden dus verwacht dat Verstappen inhalen makkelijk zou zijn maar dat bleek niet het geval te zijn.”

“We zullen dan ook moeten bekijken of het een goed idee was geweest om met Lando gewoon te volgen wat Russell deed.”