“Lewis Hamilton wacht bij Ferrari een emotionele rollercoaster”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Jacques Villeneuve heeft Lewis Hamilton wel degelijk de juiste beslissing genomen om van Mercedes naar Ferrari te gaan, ook al is Mercedes de voorbije races opnieuw een heel stuk competitiever. Toch zal Hamilton ook een grote uitdaging te wachten staan.

“Het zal voor Lewis Hamilton bij Ferrari een emotionele rollercoaster worden,” antwoordde Villeneuve toen hem door ‘Instantcasino.com’ gevraagd werd of Hamilton bij Ferrari met de druk zal kunnen omgaan. “Wanneer hij rijdt lijkt hij zeer emotioneel te zijn, met pieken en dalen, en het lijkt hem ernstig te beïnvloeden. Je zag in Silverstone dat hij zich ‘in de zone’ bevond. Daarin zat hij al geruime tijd niet meer.”

“Tijdens het grootste deel van het seizoen leek het alsof Hamilton aanvaardde dat hij door George Russell werd verslagen, wat vreemd is. In Silverstone was zijn ‘killer instinct’ terug en dat maakte in de regen het verschil. Dat was de kampioen die we kennen, hij weet hoe hij gebruik moet maken van een situatie die zich voordoet.”

Hamilton zijn focus leek al richting Ferrari te verschuiven maar ondertussen slaagde hij erin om dit seizoen al twee races te winnen. Die overwinningen doen de vraag rijzen of Hamilton wel de juiste beslissing heeft genomen door volgend jaar naar Ferrari te gaan maar volgens Villeneuve zal Hamilton ook met Ferrari races winnen en zal hij daardoor nog meer beschouwd worden als ‘de grootste F1-piloot ooit’.

“Lewis Hamilton had sowieso nood aan verandering,” aldus Villeneuve. “Hij zal er geen spijt van krijgen dat hij Ferrari verlaat.”

“Ferrari is de ultieme uitdaging, en als Hamilton met hen kampioen kan worden dan zal hij ongetwijfeld als de grootste ooit over alle generaties heen beschouwd worden.”

“Het maakt niet uit hoeveel wereldtitels Hamilton uiteindelijk behaalt want sommige van zijn seizoenen met Mercedes waren erg makkelijk. Het zijn deze uitdagingen die hem onderscheiden.”