Charles Leclerc: “Het liefst zou ik met Ferrari de F1 domineren maar dat is duidelijk niet het geval”

Ferrari
Ferrari

Ferrari en Charles Leclerc beleefden de voorbije maanden een erg moeilijke periode. Bij Ferrari lijken ze met een grote update wat de verkeerde richting uit te zijn gegaan. Leclerc hoopt dat Ferrari hier snel van kan herstellen, al beseft hij ook dat de verschillende winnaars goed zijn voor de Formule 1.

“Het is langs de ene kant leuk voor de F1,” vertelde Charles Leclerc tijdens het raceweekend op Spa-Francorchamps. “Het grootste deel van mezelf wenst echter totale dominantie door Ferrari en op dat vlak een saai seizoen. Maar dat is het niet, we hebben bij Ferrari nog veel werk te verrichten.”

“Uiteraard waren er de voorbije races, we zitten niet in een momentum waarbij we momenteel voor overwinningen strijden. We moeten ons dan ook gewoon op onszelf focussen.”

“Maar het klopt dat het goed en interessant voor de F1 is om verschillende winnaars te hebben, om verschillende teams te hebben die hun wagens op een erg goede manier ontwikkelen. Dit maakt het zeer interessant.”

Volgens Leclerc moeten ze zich bij Ferrari duidelijk op de eigen wagen en eigen performance focussen, ook al zijn ze uiteraard verwikkeld om positie in het constructeurskampioenschap. Daarin werden ze in de strijd om de tweede plaats voorbij gestoken door McLaren maar heeft Ferrari wel nog steeds een voorsprong van 89 punten op Mercedes.

“We zijn met het team door enkele moeilijke momenten gegaan, we zijn door enkele mooie momenten gegaan,” aldus Leclerc. “Wanneer we naar de voorbije vier of vijf races kijken dan zie je duidelijk dat we wat meer worstelen.”

“Alleen in Hongarije niet, waar we volgens mij ons potentieel gemaximalsieerd hebben. We weten echter dat we ons potentieel moeten verbeteren, we zijn momenteel niet goed genoeg.”

“Maar we gaan ervoor, het demotiveert ons niet. Het motiveert ons zelfs nog meer om een goed niveau van performance te bereiken en om ervoor te zorgen dat we de trofee van de winnaar opnieuw in ontvangst mogen nemen.”

“Het team is enorm gemotiveerd en ik hoop dat de momenten waarop we worstelen niet lang meer zullen duren.”