Stoffel Vandoorne: “Er is geen eenvoudige oplossing voor de problemen van Aston Martin”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, reserverijder bij het Aston Martin F1 team, onthult dat de problemen van de renstal uit Silverstone niet van de ene dag op de andere kunnen worden opgelost.

In 2023 begon Aston Martin veelbelovend aan het seizoen met verschillende podiumplaatsen voor Fernando Alonso maar vervolgens zakte het team weg naarmate het seizoen vorderde. De winterstop bracht geen soelaas want de formatie uit Silverstone blijft op de sukkel. 

Ook in België liep het niet voor Aston Martin en was een achtste plaats voor Fernando Alonso en een elfde plaats voor Lance Stroll hun deel.

  “Het was een moeilijk weekend”, vertelde reserverijder Stoffel Vandoorne van Aston Martin in de podcast van ‘F1 Nation’. “We hadden allemaal een competitiever weekend verwacht vanwege de karakteristieken van de wagen.”

“We dachten dat we meer snelheid op de rechte lijn zouden hebben. We stonden op achterstand.”

“Met Fernando zaten we in niemandsland. Hij had een overwinning van de tweede groep teams, laten we zeggen. We zaten ver achter de leiders, voor de overige teams.”

“Helaas is dat de realiteit waar we nu in zitten. Er ligt een lange weg voor ons.”

Volgens Vandoorne zal Aston Martin de rest van het seizoen gebruiken om hun problemen op te lossen om zich te kunnen richten op 2025.

“Ik denk niet dat we er al zijn. Het zal nog wel even duren,” zei hij. “We kunnen nog steeds veel doen in de tweede helft van het jaar om dingen beter te maken voor volgend seizoen.

“Upgrades doorvoeren is moeilijk, maar het gaat er meer om de filosofie van deze auto’s te begrijpen, wat ze nodig hebben. Welke eigenschappen ze nodig hebben.”

“Dat is wat de topteams goed doen, ze weten welke gebieden ze moeten aanpakken en wat ze moeten verbeteren.”

“Wij brengen dingen mee die werken, maar andere die niet helemaal werken. Dat is het gebied waar we ons op moeten richten.”