“McLaren heeft een belangrijke les geleerd, die fout gaan we niet meer maken”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Andrea Stella, de teambaas bij het McLaren F1 team, heeft zijn team tijdens de GP van Hongarije een erg belangrijke les geleerd.

De GP van België mag dan wel de laatste race voor de zomerpauze geweest zijn, een race waarin McLaren toegaf dat het Max Verstappen onderschatte, maar de belangrijkste les tot dusver dit seizoen leerde McLaren volgens teambaas Andrea Stella tijdens de GP van Hongarije.

Tijdens de race op de Hungaroring zorgde McLaren voor een conflict tussen haar eigen rijders door de gehanteerde strategie, iets dat McLaren volgens velen had kunnen vermijden en ook de manier waarop McLaren de situatie probeerde te managen had beter gekund. Ook bij McLaren geven ze toe dat de veelbesproken teamorders op de Hungaroring anders aangepakt moeten worden.

“Iets dat we zeker en vast zullen meenemen is dat we de situatie beter hadden moeten voorbereiden, voor de race, zodat je je nooit in de situatie bevindt dat je je vliegplan nog tijdens de vlucht moet uitstippelen,” aldus Stella. “Dat is de gouden regel in eender welke situatie, dit is de verantwoordelijkheid van het team, dit is mijn verantwoordelijkheid.”

“We gingen de race in terwijl we zeer veel dingen gepland hadden maar dit specifiek aspect werd niet besproken, het is dan ook zeker iets dat we als team meenemen om vast te nemen.”

Erg kwam zoals eerder gezegd veel kritiek op hoe McLaren de situatie had aangepakt, er was ongeloof bij de fans, maar volgens teambaas Andrea Stella biedt dit simpelweg een kans om extra te leren en verder te groeien als team.

“Binnen McLaren zeggen we dat het belangrijk is om te blijven verder bouwen, steeds maar verder bouwen,” aldus Stella. “En soms loopt er iets mis, en ook al is dat dan erg zichtbaar, wat belangrijk is dat je verder groeit. Soms wanneer er iets misloopt leert je dat zoveel dat je verder kan blijven groeien.”

“Dat is wat ik meeneem uit die situatie, en ik deel dat hier erg open tegenover iedereen, het is een weerspiegeling van de cultuur binnen McLaren.”