Charles Leclerc: “Spanningen met je teamgenoot zijn normaal”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc is het normaal dat er soms spanningen zijn met Carlos Sainz maar volgens Leclerc moeten die spanningen niet tot ernstige problemen leiden.

Als F1-piloot is je eerste tegenstander je teamgenoot, al is je teamgenoot ook de rijder waarmee je moet samenwerken om samen met het team vooruitgang te boeken. Bij Ferrari kwam het in het verleden al meermaals tot spanningen en incidenten tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Vooral tijdens de GP van Spanje kwam het tot een gespannen sfeer tussen Leclerc en Sainz waarbij die laatste volgens Leclerc eerder gemaakte afspraken die voor de race gemaakt werden niet door Sainz gerespecteerd werden. Leclerc zelf nuanceert echter dat incident en de eventuele spanningen die er met Sainz zijn.

“Het is normaal dat er soms fricties zijn,” aldus Leclerc tegenover het Belgische ‘RTBF”. “Carlos en ik zijn het niet altijd eens over wat er op het circuit gebeurt en omgaan met de adrenaline is niet altijd eenvoudig, maar het is belangrijk om het te bespreken wanneer de race voorbij is.”

“Over de boordradio lijkt het alsof er spanningen zijn maar dat is niet altijd zo.”