Guenther Steiner: “Ik had Max Verstappen anders aangepakt maar hij is een slimme jongen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens voormalig Haas F1-teambaas Guenther Steiner werd de scheldtirade van Max Verstappen tijdens de GP van Hongarije mee veroorzaakt door de druk die hij dit seizoen voelt omdat de concurrentie zich veel dichter bevindt. In Hongarije liet Verstappen zich een volledig weekend opvallend kritisch uit tegenover het team.

Na de felle kritiek van Max Verstappen probeerden Red Bull-teambaas Christian Horner en Dr. Helmut Marko het incident achter de schermen af te handelen maar dat was volgens Guenther Steiner niet de beste beslissing, hij zou het anders aangepakt hebben.

“Ik zou hebben geprobeerd hem te kalmeren, want hij voelt nu de druk,” aldus Steiner in een speciale podcast van ‘RacingNews365.com’. Je moet er altijd aan denken dat agressiviteit tegen hem hem nog meer van streek zou hebben gemaakt. Hij moet nu weten dat hij de rest van het seizoen niet meer de dominante auto heeft. Dit was een uitbarsting en ik weet zeker dat Christian en Helmut Marko na de race met hem hebben gesproken over wat hij niet goed deed.”

“Max is een slimme jongen en ik denk dat de emoties hem parten hebben gespeeld. Want als je gewend bent om te winnen, niet altijd maar wel vrij dominant, en je staat ineens onder druk, dan moet je iets anders doen.”