“Waar is de magie van Fernando Alonso naartoe? Hij schittert niet meer”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens voormalig F1-teambaas Eddie Jordan is Fernando Alonso er weliswaar nog steeds van overtuigd dat hij één van de beste rijders op de F1-startgrid is, toch zien we hem niet zoals in 2023 grootse prestaties in de Aston Martin F1-bolide neerzetten.

De discussie over Fernando Alonso zijn performance dit seizoen begon toen David Coulthard en Eddie Jordan de prestaties van Sergio Perez aan het analyseren waren. Daarbij kwamen ze tot de conclusie dat zelfs beste rijders en echte toptalenten soms een minder goede periode meemaken.

“Zeg me wie al een erg lange carrière heeft en alleen nog maar beter en beter is geworden?” vroeg David Coulthard tijdens de ‘Formula for Success’ podcast aan Eddie Jordan. Die laatste pikte daar meteen op in om het te hebben over de performance van tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso.

“Je ziet het bij Alonso die tijdens het begin van het jaar geweldig was. Maar momenteel moet ik goed kijken waar hij finisht, of hij daadwerkelijk in de top tien is of niet.”

Ook Jordan moet toegeven dat het vorig seizoen veel beter ging voor Alonso en Aston Martin, vooral tijdens de eerste seizoenshelft waren ze de revelatie van het seizoen maar geleidelijk aan viel niet alleen Aston Martin terug, ook de genialiteit en indrukwekkende prestaties van Alonso zijn momenteel ver te zoeken.

“Hij reed goed tijdens de GP van België, hij scoorde opnieuw punten voor Aston Martin, maar tegelijkertijd bevindt hij zich helemaal niet in de buurt van het niveau dat hij denkt te kunnen halen,” aldus Jordan die denkt dat Alonso nog steeds ervan overtuigd is dat hij wereldkampioen kan worden.

“Hij is ervan overtuigd dat hij nog op alle vlakken zo goed als Lewis Hamilton is,” vertelt Jordan daarover. “Hij verwachtte dat hij dit jaar met Lewis voor de wereldtitel zou kunnen strijden en om eerlijk te zijn is dat niet gebeurd en ik zie het ook tijdens de rest van het jaar niet gebeuren.”

“Ik denk dat het ook op mentaal vlak in je hoofd kruipt.”