Hoeveel geduld heeft Lawrence Stroll nog?: “De druk bij het Aston Martin F1 team neemt toe”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin-teambaas Mike Krack geeft toe dat het huidig seizoen tot nu toe niet gebracht heeft wat ze ervan verwacht hadden en dat de druk binnen het team toeneemt, zeker omdat de resultaten van dit seizoen in schril contrast staan met vorig jaar.

“Het was flatterend en waarschijnlijk geen echte weerspiegeling van waar we als team echt stonden … de anderen presteerden ondermaats en wij presteerden beter dan waar we ons normaal bevonden,” blikt Mike Krack tegenover ‘Motorsport.com’ terug op vorig seizoen.

Het contrast tussen dit seizoen en vorig seizoen is dan ook bijzonder groot. In die mate dat teameigenaar Lawrence Stroll mogelijk wel eens ongeduldig kan worden, zeker gezien de grote investeringen die werden gedaan in onder andere een nieuwe fabriek met ultramoderne faciliteiten.

“Wel, ik denk dat er twee aspecten zijn,” antwoordde Mike Krack op de vraag hoe Lawrence Stroll momenteel aankijkt tegen de prestaties van Aston Martin.

“Ten eerste, welke vooruitgang boek je doorheen de jaren in vergelijking met de concurrentie? Je hebt daarbij ambitieuze doelstellingen en probeert die ook te managen.”

“Dat is iets waarover je een discussie hebt en je probeert een plan te hebben, je weet ook dat je niet plots van de zevende naar de eerste plaats kan gaan. Dat is onmogekijk.”

“Je hebt nood van vanalles. Je hebt gezien wat je in de toekomst nodig hebt. Dat is één ding en ik denk dat je ook een bepaalde zin voor realiteit of realisme moet hebben, en geduld uiteraard.”

“Maar wanneer je het dan nadrukkelijker bekijkt en je introduceert upgrades die niet de performance bijdragen die ze zouden moeten, dan begint de druk ook toe te nemen.”

“Ik denk dat de perceptie van buitenaf niet fout is. De perceptie binnenin het team is dat er een enorme druk is omdat de upgrade (die in Imola werd geïntroduceerd) niet brengt wat je ervan verwacht had en je probeert dit zo snel mogelijk op te lossen. In die zin begrijp ik ook dat er minder geduld is.”

“Lawrence zit echter al lang genoeg in deze business. Hij weet zeer goed hoe de Formule 1 werkt, hij weet dat wanneer je iets hebt dat niet werkt, dat het tijd vraagt om nieuwe onderdelen te ontwikkelen en te maken, dat je moet wachten tot ze klaar zijn.”

“Ik denk dan ook dat het een mix van beide is. Het is een situatie waarin we niet graag zitten.”

“We begonnen als vijfde aan het seizoen, we wilden dichterbij geraken, we hadden een plan om dichter bij de topwagens te geraken maar dat heeft niet gebracht wat ervan verwacht werd.”

Nu is het echter afwachten hoe geduldig Lawrence Stroll zal blijven …

Lawrence Stroll, Raquel Stroll en de wagen van zoon Lance Stroll – Aston Martin F1 team