Helmut Marko: “Carlos Sainz kan ook snel terug weg bij Williams”

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz tekende enigszins verrassend een tweejarig contract bij het Williams F1-team. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko staat er een ontsnappingsclausule in het contract van Sainz dat hem zou toestaan om te vertrekken op basis van een aanbod van een meer capabel team.

Contracten in de F1-wereld staan altijd bomvol met clausules zodat iedereen eigenlijk altijd wel weer zijn eigen weg kan gaan. Sainz heeft er maanden zijn tijd voor genomen om zijn keuze te maken. Dat maakte dat de rijdersmarkt een beetje in een file stond want alles draaide rond de beslissing van Sainz. Kevin Magnussen omschreef het als dat Sainz de ‘kurk’ van een fles was.

De geruchtenmolen over het contract startte dan ook meteen. Het leidde ertoe dat teambaas James Vowles van Williams snel met een reactie kwam. 

“Er zijn maar tien mensen in de hele wereld die weten wat er in het contract staat,” vertelde Vowles aan de media. “Het Carlos-kamp weet het en ik weet het wat er in het contract staat, meer hoeft dat ook niet te zijn dus al de rest berust op pure speculatie, zo simpel is het.”

Helmut Marko gooide wat olie op het vuur in zijn column voor het Oostenrijkse ‘Speedweek’.

“Ik snap het wel dat hij voor Williams heeft gekozen want de andere alternatieven zitten zelf met grote vraagtekens. Audi moet nog beginnen aan haar weg naar succes en bij Alpine weten ze nog niet wanneer ze de Mercedes-motor zullen krijgen dus ik zou zeggen dat het de beste keuze is in zijn situatie.”

“Het is een beetje tragisch om te zien dat hij zijn beste seizoen bij Ferrari beleeft dit jaar en geen stoeltje wist te bemachtigen bij een topteam, Williams kan je geen topteam noemen maar ze hebben wel een sterke motor.”

Geschreven door Vincent Bogaerts