Kevin Magnussen: “Alles is nog mogelijk wat betreft mijn toekomst in de autosport”

Haas F1 team
Haas F1 team

Kevin Magnussen zijn contract bij het Haas F1 team wordt niet verlengd en eind dit seizoen moet de Deen mogelijk ook voor de tweede keer afscheid nemen van de Formule 1. Volgens Magnussen is er echter nog veel mogelijk wat zijn autosportcarrière betreft, zowel in de F1 als daarbuiten.

Het Stake F1 team (Audi F1 team vanaf 2026), Alpine en RB zijn de teams waarvan wordt aangenomen dat Kevin Magnussen eventueel kans zou maken op een racezitje, alledrie hebben ze hun rijdersduo nog niet volledig bevestigd maar geen van deze teams lijkt Kevin Magnussen ook daadwerkelijk in overweging te nemen voor een racezitje in 2025.

Magnussen zelf kijkt niet alleen naar de Formule 1 maar ook naar andere raceklassen. Voorlopig blijft het echter ook voor Magnussen afwachten.

“Ik denk dat alles nog mogelijk is,” zei Magnussen voorafgaand aan de zomerpauze op het circuit van Spa-Francorchamps. “Maar ja, het is moeilijk … we zullen zien wat er daar nog beschikbaar is en ik zal zien wat ik doe.”

“Momenteel rij ik in de Formule 1 en er zijn nog enkele racezitjes beschikbaar voor volgend jaar, racezitjes waarvan ik graag zou zien hoe ze ingevuld worden, vervolgens zie ik wel verder wat ik doe.”

Ondanks het feit dat zijn vertrek bij het Haas F1 team nu al vast staat is Magnussen toch vastberaden om alles op alles te blijven voor het Amerikaanse team. Nog tien races krijgt Magnussen de tijd om voluit te gaan in de koningsklasse van de autosport, tenzij hij toch nog tegen een race schorsing zou aanlopen voor het verzamelen van twaalf strafpunten uiteraard …