Charles Leclerc: “Stuiteren van onze F1-bolide maskeert de vooruitgang die Ferrari heeft geboekt”

Ferrari
Ferrari

Ferrari begon dit jaar sterk aan het seizoen maar na een slecht werkende update begon de SF-24 opnieuw meer te stuiteren. Volgens Leclerc verhullen die problemen de vooruitgang die Ferrari met haar wagen heeft geboekt.

“Het heeft voor redelijk wat stuiteren gezorgd, iets waarmee ik worstel. Ik persoonlijk ging de voorbije vier races zeer agressief op het vlak van de afstelling, ik probeer daar oplossingen voor te vinden,” aldus Leclerc. “Ik probeer altijd voor de laatste hondersten te gaan en ik denk dat die aanpak loont wanneer alles is zoals het hoort te zijn.”

“Wanneer je over een wagen beschikt die stuitert dan kan je niet al te dicht de limiet opzoeken want de wagen doet dan meer onvoorspelbare dingen en je moet meer marge houden.”

“En ja … dat is niet echt hoe ik de dingen benader, ik ga dan ook meer de prijs betalen wanneer zo’n dingen gebeuren.”

“Ik denk echter niet dat dit de voorbije races het belangrijkste probleem was. Het was meer dat we de voorbije races met de wagen het extreme opzochten om er iets uit te halen en de belangrijkste reden voor het gebrek aan performance te halen.”

“Dat schrijf ik toe aan het stuiteren. Het stuiteren werd veroorzaakt door inconsistenties die we de voorbije races gezien hebben en waardoor we wat meer worstelden dan daarvoor.”