George Russell: “Er is een ongelooflijk momentum bij Mercedes, we bouwen aan 2025”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes lijken ze de voorbije races een serieuze ommekeer te hebben verwezenlijkt. George Russell hoopt dat ze het momentum naar 2025 kunnen meenemen en volgend jaar op constante basis vooraan kunnen meestrijden.

“Ja, absoluut,” vertelde George Russell tijdens het raceweekend van de GP van België over of Mercedes tijdens de rest van het seizoen vooral het momentum voor 2025 moet proberen opbouwen. “Ik denk voor ons allemaal, het waren enkele moeilijke jaren waarbij we de wagen niet goed kregen om op constante basis voor overwinningen te kunnen strijden.”

“Maar weet je, ik ben zo gemotiveerd, zo opgewonden voor de tweede helft van het seizoen, wat echt draait rond het bouwen richting 2025.”

“En wanneer je nu naar de concurrentie kijkt dan is er geen enkele reden waarom we niet kunnen strijden.”

Niet alleen bij George Russell is de motivatie groot, ook bij Mercedes zal de sfeer in het team en in de fabriek beter zijn want tijdens de voorbije vier races slaagde het erin om drie races te winnen. Het zorgt ongetwijfeld voor een mentale boost.

“Mocht het seizoen in Montreal begonnen zijn dan zou de wk-tussenstand er helemaal anders uitgezien hebben. Dan weet je dat het momenteel goed gaat,” aldus Russell. “Er is ook zo’n ongelooflijke motivatie bij al de teams om vooruit te geraken, zowel bij McLaren, Ferrari als bij ons.”

“Het gaat zeker en vast niet eenvoudig zijn. En weet je, hopelijk kunnen we volgend jaar vooraan mooi meestrijden.”