Alpine plant nog grote bijkomende upgrades voor haar F1-bolide: “Dit moet ons helpen voor 2025”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na een bijzonder slechte seizoensstart lijkt Alpine dankzij enkele upgrades de voorbije races een stap vooruit te hebben gezet. Alpine is daardoor in het constructeurskampioenschap van de laatste plaats opgeklommen naar de achtste plaats en er staan nog bijkomende upgrades gepland die Alpine ook moeten helpen voor volgend jaar.

Tijdens de GP van België werd er niet alleen met een speciale livery gereden, er werd ook met een pakket aan nieuwe updates op de Alpine F1-bolide geïntroduceerd en dat lijkt daadwerkelijk het team geholpen te hebben. Esteban Ocon finishte immers in de punten en volgens uitvoerend technisch directeur David Sanchez, die de overstap maakte van McLaren, staan er nog heel wat belangrijke updates gepland.

“Dit was de eerste stap in de pijplijn,” aldus David Sanchez. “We hebben er nog één, die redelijk groot is en de basis voor volgend jaar vormt. We zullen zeker en vast nog meer wijzigen bij de huidige wagen.”

Volgens Sanchez was het van bij het begin van het seizoen het plan om dit seizoen met twee grote updates voor de wagen te werken.

“We hebben sinds de eerste dag aan deze upgrade gewerkt,” aldus Sanchez over het pakket met updates dat op het circuit van Spa-Francorchamps werd geïntroduceerd. “De andere update ligt in het verlengde hiervan, we hebben daar gewoon nog wat extra tijd voor nodig.”