Mysterieuze Flavio Briatore: “Dan zie ik Fernando Alonso afscheid nemen van de F1”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Momenteel heeft Fernando Alonso nog een meerjarige overeenkomst bij Aston Martin maar wanneer zal Alonso afscheid nemen van de Formule 1? Flavio Briatore, die de manager van Alonso is, onthult wanneer hij de tweevoudig F1-kampioen afscheid ziet nemen van de sport.

Alonso zal minstens tot eind 2026 voor Aston Martin racen, voor Alonso biedt het seizoen in 2026 een unieke kans om nog eens te proberen vooraan mee te strijden. Dan wordt er immers een nieuwe generatie F1-bolides geïntroduceerd maar eind 2026 zal Alonso 45 jaar oud zijn en gedurende 23 seizoenen in de Formule 1 geracet hebben.

“Ik weet zijn toekomst niet. Ik geloof dat hij op Spa-Francorchamps bijvoorbeeld zeer slim reed,” aldus Briatore tijdens de ‘Formula For Success’ podcast. “Hij deed één pitstop en zo moest deed hij beroep op zijn ervaring.”

“Als je aan mij vraagt of Fernando wil doorgaan en zijn contract wil uitdoen, dan zal ons laatste jaar momenteel 2026 zijn.”

“Wat hij daarna wil doen, geen idee. Wil hij nog een jaar verder gaan?”

Volgens Briatore beschikt Fernando Alonso nog steeds over een ongelooflijke motivatie en een honger naar succes.

“De performance is er nog steeds,” vertelt Briatore daarover. “Je ziet dat zijn prestaties nog steeds goed zijn. Het is geen kwestie van hem die de concentratie verliest, tijdens een race staat hij er altijd.”

“Wanneer hij elfde is dan wil hij tiende worden. Wanneer hij tiende is dan wil hij negende worden. Hij wil dat de wagen competitief is. Hij kwalificeert goed, hij racet goed.”

“Ik weet het eerlijk gezegd niet, of hij in 2026 wil stoppen, dat het zijn laatste jaar wordt, of dat hij verder wil gaan. Eerlijk gezegd, ik weet het niet.”

“Het hangt van het gevoel af dat hij heeft over het racen en de timing, ik weet niet of hij tegen dan familie ofzo zal hebben.”

“Maar zeker en vast, hij is een uniek iemand. Ik heb nog nooit iemand zoals hem gezien, hij is iedere dag zo enorm gemotiveerd, echt iedere dag. Nooit opgeven. Echt ongelooflijk.”