NASCAR-kampioen Kyle Larson: “Ik ben gewoon beter dan Max Verstappen, ik ben veel meer een allround rijder”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Kyle Larson versus Max Verstappen is één van de grootste ‘wat-als’ vragen van de motorsport. Het is wel zo dat Larson aanzien wordt als één van de meest natuurlijk getalenteerde rijders die ooit in de NASCAR heeft geracet.

Met vier wereldtitels op zak en zijn agressieve rijstijl zal je altijd moeten strijden met Max Verstappen. Maar Larson vindt dat hij meer dan een partij is voor Verstappen, met de juiste uitrusting.

“In mijn hoofd weet ik gewoon dat ik beter ben dan hem. Ik kan waarschijnlijk geen Formule 1-race winnen in Monaco, maar ik denk dat ik een betere kans zou hebben als ik zou doen wat hij doet dan hij wat ik doe, gewoon vanwege het auto-element. Dat geeft me gemak en vertrouwen, ik weet dat ik beter ben dan hij.”

Aangezien Larson waarschijnlijk niet snel naar de Formule 1 gaat en Verstappen niet in de tegenovergestelde richting, zijn de opties voor de twee om elkaar op het circuit te ontmoeten beperkt.

Maar er bestaat misschien nog hoop. Men overweegt om motorsport een plek te geven op de Olympische Zomerspelen alhoewel Larson dat net niet wil.

“In de Olympische Spelen draait het om de atleet, bij racen is altijd een machineaspect aanwezig dus dat klopt niet in het verhaal dan. Maar van tijd tot tijd denk ik toch weer anders daarover. Als ik de kans zou krijgen om het toch te doen zou ik dat geweldig vinden en misschien zou ik een andere mening hebben als ik de kans krijg om het te doen.”

“Ik zou gewoon graag eens tegen Max racen in identieke wagens en met nog wat andere grote jongens erbij, dat zou ik echt geweldig vinden.”

Geschreven door Vincent Bogaerts