“De afstellingkeuzes van Max Verstappen zijn de sleutel tot het succes, maar niet voor zijn teamgenoten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De rijstijl van Max Verstappen is de sleutel tot zijn successen maar het wordt ook almaar duidelijker dat diezelfde rijstijl het er niet makkelijker op maakt voor zijn teamgenoten.

Tijdens de laatste seizoenen heeft Max Verstappen laten zien dat hij het maximum uit de Red Bull-bolides weet te halen, met een auto die aan de voorzijde scherp stuurt. Het is ook gebleken dat dit een mes is dat aan twee kanten snijdt want zowel Pierre Gasly als Alex Albon slaagden er niet in om het tempo van Verstappen bij te houden in het tweede Red Bull-zitje en Sergio Perez lijkt ondertussen hetzelfde lot beschoren.

Tijdens de GP van Hongarije lichtte Max Verstappen een tipje van de sluier op over het feit waarom het voor de anderen misschien moeilijk is om hem bij te benen.

“Van mijn kant vind ik het gewoon leuk als de voorkant van de auto goed draait”, legde Verstappen vorige maand in Boedapest uit tijdens een interview met ‘Formula.hu’. “Ik hou ervan dat hij snel en heel resoluut indraait, maar alles moet natuurlijk wel in balans zijn.We kunnen niet alles op de vooras zetten en verwachten dat de achterkant van de auto dat ook doet.”

“Je moet proberen de middenweg te vinden, maar het is natuurlijk mogelijk dat mijn middenweg anders is dan die van anderen.”

Het feit dat Perez het moeilijk heeft om zijn teamgenoot bij te houden doet soms de vraag rijzen of het wel enkel aan de afstelling van de auto ligt.

“Iedereen heeft zijn eigen rijstijl, dus wat voor mij werkt, werkt misschien niet voor iemand anders,” merkte Verstappen op. “Maar andere rijders rijden anders en ze zijn ook heel snel.”

Ondanks zijn duidelijke voorkeur voor een auto die bij zijn stijl past, is Verstappen zich ervan bewust dat aanpassingsvermogen essentieel is in de Formule 1.”

“Dus voor mij is de manier waarop mijn auto zich gedraagt volledig natuurlijk, omdat ik van dit soort auto’s houd, maar misschien is het voor anderen niet gunstig. Zo werkt het nu eenmaal.”